خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





نان محلی ، چزنک Cheznak

    انواع نان محلی در استان ایلام

    نان به عنوان یار همیشگی سفره از گذشته های دور تا حالا مهم ترین بخش خوراک انسان بوده است به طوری که بین ما مقدس شمرده می شود و حتی به آن سوگند یاد می کنند .

    در استان ایلام نان های محلی زیادی بنا به موقعیت زمانی و مکانی پخت می شود . جدا از نان گندم در گذشته نان ذرت ، نان بلوط و نان جو نیز پخت شده است که امروزه این نان ها شکل نان های دارویی به خود گرفته اند و برای درمان دستگاه گوارش توصیه می گردند ؛ هرچند در آ« دوران به دلیل کمبود گندم پخت می شد .

    به هر حال آن چه آشکار است این است که تنوع نان محلی در استان ایلام بسیار زیاد بوده و حتی ممکن است یک نوع نان به شکل ها و روش های مختلفی نیز پخت شود .

    در زیر به چند نوع نان اشاره می گردد .

    - نان بلوط : از آرد بلوط تهیه می شود و امروزه برای درمان مشکلات گوارشی استفاده می شود .

    - نان جو : از آرد جو تهیه می شود و به دلیل سبوس زیاد برای دستگاه گوارش مفید است .

    - نان ذرت : از آرد ذرت تهیه می شود و به دلیل سبک بودن به راحتی هضم می شود .

    - نان گندم : از آرد گندم تهیه می شود و مهم ترین نان ها می باشد که به شکل ها و مزه های مختلف پخته می شود . نان های محلی استان که از آرد گندم تهیه می شوند عبارتند از :

    نان های ساجی ، نان های تنوری و نان های ذغالی .

    نان های ساجی : نان ساجی معمولی ، چزنک Cheznak ، چه ره ک Charak ، فتیره ، نان کنجدی و ...

    نان ساجی چزنک

    نان ساجی چزنک

     

    چزنک ؛ نوعی نان ساجی که از خمیری آبکی تهیه می شود و بسیار نازک است که با روغن محلی و شکر استفاده می شود که صبحانه ای بسیار پرانرژی است .

     

    نان های تنوری : نان تنوری معمولی ، نان کنجدی تنوری که با تنور گلی پخته می شوند .

    نان های ذغالی : مهمترین نان ذغالی که با اضافه کردن ادویه جات و پیاز و ... تهیه می شود گرده Gerdeh نام دارد که معمولا توسط مرد خانه درست می شود ، دیگر نان ذغالی پپک Papek نام دارد که معمولا در نبود ساج با تبحر خاصی روی ذغال پخته می شود .

    پ.ن : من با این که می گویند مردم ما فرهنگ استفاده از نان را ندارند مخالفم چون نان نزد آن ها بسیار مقدس است و معضلات ضایعات نان و مصرف بالای آن دلایل دیگری دارد که کیفیت نان نانوایی ها مهم ترین آن هاست .

    منبع : کرمی ، علی ، مدیر وبلاگ ، تابستان 1393


    این مطلب تا کنون 8 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : تهیه ,محلی ,گندم ,ساجی ,استان ,ذغالی ,استان ایلام ,گندم تهیه ,برای درمان ,دستگاه گوارش ,
    نان محلی ، چزنک Cheznak

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده